Grekiska sidorna
Menyer till höger fås med indexknapparna. För sidor med ortsbilder finns, som alternativ, en klickbar karta. Kartan kan fås i separat fönster.
Broderi från ön Skyros. Klicka på bilden för mer info!
Omfattningen av mina grekiska bildsidor begränsar sig i stort sett till ett antal ställen som jag besökt och besöker sedan slutet av 1980-talet, men jag har varit till många fler platser. Tidsmässiga undantag är en tillbakablickande sida med 25 bilder från åren 1978-1985 och två andra från 1970-talet. Totalt finns det flera tusen bilder med de senaste från december 2022. Sedan 1975 har jag varit i Grekland så många gånger att jag tappat räkningen, jag slutade räkna när det blivit över 50 gånger och det var många år sedan.
Det jag besökt i Grekland omfattar både fastlandet och öarna, från landets västligaste del (ön Korfu - Kérkira) till den östligaste (ön Kastellorizo) och från den sydligaste delen (ön Gavdos) till nästan den nordligaste (staden Xánthi i Thrakien i nordost). Det betyder att alla landsdelarna på fastlandet, flera större städer och runt 40 öar (se vilka öar och karta över öar och orter samt speciell kretakarta) ingår i erfarenheterna.
Mina bildsidor med tillhörande beskrivningar är inte tänkta som reseguider, även om en del praktiska uppgifter finns ibland. Det är mer fråga om skildringar av platser, inte sällan med historiska tillbakaglimtar. Nya sidor tillkommer och befintliga uppdateras och kompletteras efter varje besök. Resan fortsätter ... "O,TI KALO", vad betyder det? Det är givetvis grekiska och betydet ungefär "det som är bra". Det syftar på allt gott och intressant som man upplever som besökare i den grekiska världen. Tyvärr finns det en del som är mindre bra där också, precis som här, men det glömmer man lätt.
Grekland
O,TI KALO