|
|
|
Tillagning
|
|
Lägg brödskivorna i vatten en stund och krama sedan ur vattnet (men inte allt) och lägg dem i en skål. Finhacka löken och vitlöken som sedan också läggs i skålen. Tillsätt därefter ägget, salt, peppar och timjan. Rör om och blanda sist i köttfärsen. Låt stå ett litet tag och forma sedan avlånga köttbullar (den late, som på bilden ovan, gör runda). Om man vill kan man rulla köttbullarna i vetemjöl, men det är inte nödvändigt.
|
|
Stek sedan i olivolja. Köttbullarna ska ligga ganska tätt så att oljan når en bra bit upp. Vänd köttbullarna flera gånger under stekningen. Blanda sedan de passerade tomaterna i en annan skål med någon dl vatten, salta och peppra något och rör om blandningen som slutligen hälls över köttbullarna i stekpannan. Låt det hela puttra på svag värme en stund.
|
|
Därefter är det bara att avnjuta anrättningen tillsammans med t.ex. ris eller kritharákia som är kornformad pasta.
|
|
Recept på soutzoukakia som pdf-fil utan bilder.
|
|
|
|
|