Bakgrundsbild, hamnen Athiniós på Santorini vid soluppgången i september 1977 då båten från Kreta anländer. Hämta bilden genom att klicka på bilden.

Till besökare av O,TI KALO: Tyvärr har det hittills i år, av skäl som alla förstår, inte blivit något besök i Grekland och därmed inte några uppdateringar och nya bilder sedan början av 2020. Förhoppningen är att det ska gå att vistas i landet under längre tid under hösten på mer normalt sätt. Bara tiden kan ge svar på om det kommer att bli möjligt.
De senaste bilderna på O,TI KALO är från Cypern, som skyndsamt fick lämnas i mars då Cypern hastigt stängdes igen på grund av coronaviruset. Hur det gick till beskrev jag i direktrapporten från 18 mars. Den finns i cypernavdelningen O,ti kalo Cypern.
Nuvarande resläge för Grekland: Landet ändrade sig i slutet av juni, så att direktflyg från Sverige till Grekland får ske först efter 15 juli. Man kan som svensk tydligen inte heller flyga via annat land. UD:s avrådan för resor till Grekland är borta sedan 1 juli.
UD påpekar att reseförhållandena snabbt kan ändras på både svensk och grekisk sida och rekommenderar att man har appen Resklar. Motsvarande information finns på hemsidan Sweden abroad. Speciellt direkt till Sveriges ambassad i Grekland.
Det finns emellertid undantag för resor före mitten av juli. Två flyg med TUI till Rodos har, efter tveksamheter från grekisk sida, till slut kommit till stånd. Det första lyfte 2 juli och det andra blir en vecka senare. Alla besökare till Grekland måste t.o.m. 31 augusti fylla i PLF (ett formulär på 10 A4-sidor) och vara beredda på smittotestning och ev. karantän vid ankomst.